Sunday, 19 October 7687

Tag Archives: sveti nikole

%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b5-%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bb%d0%b5

Ретро вести на брановите на Радио Свети Николе

#РетроВести #РадиоСветиНиколе Емисии од Радио Свети Николе на ЛОЗА (клик)  
flower of life seed of life bylazora

Доказ дека е Бела Зора, а не „Билазора“

Целата македонска јавност е запознаена со постоењето на археолошкиот локалитет Билазора до Свети Николе, престолнината на независните...
768px-sun_symbol-svg

ИМАГИНАРИУМ – рецензија

ИМАГИНАРИУМ Александар Станковски Кога низ огромните наслаги на спознанието ќе го покренеме стариот, добар процес на чистиот психички...
dze1

Тајните на Овчеполскиот геоглиф – Скопје, сабота 5ти ноември 2016

Тајните на Овчеполскиот геоглиф Никола Ристевски, Super Brain Research Group BODY, MIND & SPIRIT FESTIVAL
edinstvo-83

Воената вежба Единство ’83 во Свети Николе

Во 1983тата година во Свети Николе се одржала воено тактичката вежба Единство. Три дена луѓето не смееле да излезат од своите домови… Здружено...
73841_1688269452992_1685983_n

Важно е на сите околу нас да се покаже љубовта која ја носиме во себе (интервју со Ненад Јованов)

Здраво живо Ненад. Ти благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе го претставиме твојот професионален и уметнички...
cassiopeia geoglyph

Роденденот на цар Александар Македонски и големиот геоглиф во Овче Поле

Од навидум обичен рид со некаков си чуден знак на него, за кој што до пред пола деценија само се шепотеше во одредени кругови, големиот...
loza zmejko sonce

Овчеполската Бела Зора и новото сонце на слободата (интервју со Никола Ристевски)

Здраво живо. Благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе успееме да ги најавиме активностите кои следуваат на...
1

Престолнината Бела Зора (фотографии од дрон)

Посетете го археолошкиот локалитет Билазора кај селото Кнежје во Овче Поле, каде што некогаш била престолнината на независните Пајонци. ...
DCIM100MEDIADJI_0019.JPG

Големиот геоглиф во Овче Поле (фото)

Каква порака пренесува симболот кој што е вцртан во геоглифот во Овче Поле? Со своите импресивни димензии, овој рид се забележува и...