Thursday, 20 October 9616

Tag Archives: ovce pole

%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b5-%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bb%d0%b5

Ретро вести на брановите на Радио Свети Николе

#РетроВести #РадиоСветиНиколе Емисии од Радио Свети Николе на ЛОЗА (клик)  
Crkva Sv Jovan Bogoslov

Голем народен собор во Богословец – 21 мај, Свети Јован Богослов

Во недела на 21 мај во Овчеполското село Богословец, како и секоја година, ќе се одржи голем народен собор по повод празникот Свети Јован...
иМАГиНАРиУМ

ИМАГИНАРИУМ – првата македонска езотериска аудио книга

ИМАГИНАРИУМ – прва епизода Радио Свети Николе 87,9fm
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Овчеполските „воени ровови од почетокот на 20от век“ (видео)

Фотографија од дрон – Фото Кис Свети Николе, 2016
kanda

Геоглифот во Канда, Овче Поле – фотографија од дрон, октомври 2016

Macedonian Geoglyph Македонски Геоглиф  
flower of life seed of life bylazora

Доказ дека е Бела Зора, а не „Билазора“

Целата македонска јавност е запознаена со постоењето на археолошкиот локалитет Билазора до Свети Николе, престолнината на независните...
Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Super Brain Research Group на гости во Македониум (видео)

Фотографија од дрон – Фото Кис Свети Николе, 2016 Прв научен труд Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia) – Preliminary results Втор научен труд Archaeoacoustic...
имагинариум imaginarium

Нискобуџетниот филм на современата Република (од Имагинариумот на Доктор Сонѕе)

Оние кои што ни беа сервирани како современи владетели, заедно со сите нивни експоненти до најниските ешалони, во последните две и пол...
imaginarium имагинариум

Окултната власт и секојдневието на обичните смртници (од Имагинариумот на Доктор Сонѕе)

Кога ги слушаме обраќањата на лидерите со различни епитети, нема како а да не се помисли дека тоа што го говорат всушност претставува...
Crkva Sv Jovan Bogoslov

Колкава е златната жица во Богословец и што крие стариот рудник?

Овчеполското село Богословец крие тајни за кои човештвото ќе треба допрва да еволуира за да може да ги увиди, а камо ли да ги употреби....