Sunday, 22 October 2017

Tag Archives: Тимоти Лири

Fullscreen capture 03.11.2012 203143

Милениумско лудило (доаѓање на хаосот)

Последните петнаесет години ја забрзаа вртоглавата експлозија на мозочната моќ. Фрагментизираните остатоци од старите социјални системи...
Тимоти Лири

Еволуција на контракултурите

Тимоти Лири – Еволуција на контракултурите (кликни на сликата за повеќе) превземено од Маргина број 33
скиваш...муклес..

Тимоти Лири – Eлектронски култури

ЕЛЕКТРОНСКИ КУЛТУРИ Тимоти Лири Ако родителите не читаат или ако дома нема весници, списанија, книги, децата се во голема мера хендикепирани...
доктор Лири ОК

Тимоти Лири

ТИМОТИ ЛИРИ се родил на 20 октомври 1920 година, во Спрингфилд, Масачусетс. Неговите родители, Сер Тимоти Лири и Абигал Ферис биле Ирски...
Еволуција, револуција, деволуција, овулација...

Информатички период (1950-2010)

  Во информатичкиот период, еволуцијата е дефинирана во термини на мозочната моќ. • Способност да се управува мозокот: да се активираат,...
Лири од Македон

Теми што ги дефинираат културите

Тимоти Лири – Теми што ги дефинираат културите (кликни на сликата за повеќе) превземено од Маргина број 33
превземено од Маргина

Вечна филозофија на хаосот

. ВЕЧНА ФИЛОЗОФИЈА НА ХАОСОТ од Тимоти Лири Во овие илјадници години стана очигледно дека основна природа на универзумот е екстремната...