Sunday, 24 September 2017

Tag Archives: Тајната на Олимпија

Alexander the Great funeral precession, painting 1940y

Каде е гробот на Александар

Италијанскиот историчар и професор Ахиле Адријани, кој како директор на Историскиот музеј на Александрија, цели 30 години додека бил...
Alexander the Great funeral precession, painting 1940y

Олимпија будно следела сé

Два месеца по смртта на Александар, Роксана родила син, а Собранието на Македонците го прогласило за цар на Македонија како Александар...
Alexander the Great funeral precession, painting 1940y

Потрагата по гробот на Александар и натаму трае

Николас Сандерс во книгата „Гробот на Александар“ заклучува дека досега мистеријата за гробот на Александар Македонски останува...