Monday, 23 October 2017

Tag Archives: Софија

Млада Македонска Книжовна Дружина - списание ЛОЗА 1892г.

Списание ЛОЗА (1892 – 1894)

Се додека не се проучи детално периодичниот печат и архивите од 90тите години на 19от век, не ќе можеме во целост и со нужната историска...
Свобода или Смрт

Македонците во Софија во крајот на 19от век

Првата грижа ми беше да се запознаам со некои наши сотатковинци тука. Покојниот Миле Манче ме запозна првин со господин Д. В. Македонски...
Македонија 2012 Вера Надеж Љубов Со Фи Ја

Вера, Надеж, Љубов

1 Коринтјани 13  Да зборувам на сите човечки јазици, па дури и на ангелски, штом љубов немам, ќе бидат бакар што ѕвони, или кимвал што ѕвечи.  Да...