Monday, 20 November 2017

Tag Archives: пропаганда

bernays-manipulating-pr

Пропагандата и нејзините други имиња

Пропагандата и нејзините други имиња Ретки се оние кои можат да го забележат превезот врз конотацијата поврзана со терминот „агитација“,...
loza

Прилози кон проучувањето на пропагандата

Пропагандата е проучувана од историјата, новинарството, политичката наука, социологијата и психологијата, но и преку интердисциплинарни...
gonzo

Гонзо новинарство & ПРОПАГАНДА

Подготвиле Доктор СонЅе, Хантер Томпсон и Едвард Бернајс.
Свобода или Смрт

Заложништвото на Даме Груев

    Ванчо Ѓорѓиев – Заложништвото на Даме Груев кај просрпскиот војвода Мицко кликни на сликата или овде за pdf