Sunday, 22 October 2017

Tag Archives: орбело

Oрбело1-316x490

Орбело

Огнот растопи многу човечки лица. Ги разлеа системите, но не успеа да го изгори најголемото зло. Негирањето на идентитетот го чини минатото...
Давид со главата на Голијат

Орбело – лозата на Давид

Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме мене грешниот! Огнот растопи многу човечки лица. Ги разлеа системите, но не успеа да го изгори...
Oрбело

ОРБЕЛО – Роман што трага по Македонскиот код

РЕЦЕНЗИЈА „ОРБЕЛО“, ПЕТАР ТРАЈКОВ И ЃОРЕ ГОНЕВ, „АКВАРИУС“, СКОПЈЕ Роман што трага по кодовите на нашата земја превземено од ДНЕВНИК Објавувањето...
Бог ги сака луѓето

За сè постои објаснување

Гонев Ѓоре и Трајков Петар – ОРБЕЛО Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме мене грешниот! Велат дека за секое нешто или појава...
Et in Arcadia Ego

Орбело – Иницијација

Од гробовите на самоубијците вештерките земаат прав, и тоа се нарекува вештерска земја, што подоцна се користи во магија. Вечерва ќе...