Monday, 20 November 2017

Tag Archives: Македонски народни песни

%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%b5%d1%82-%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b1%d0%be

В наше село, арно село, два пати се жетва жнее, три пати се лозје бере

 
От бога здраве, от мене песна.

И как да го крстат: Крстиха го Александро

Чедо си нема цар Филип Чедо си нема девет години, Желба му е останало, Останало дур на бога. Наврвило цар Филипа Да му иде на ордија, На...
Момче и Невевче облак ми сториле, тралала, трилили!

Пусти да остане басот што фатиме

Момче и невевче, тралала, трилили, облак ми сториле! Облак ми сториле, тралала, трилили, Заедно да спиет! Заедно да спиет, тралала, трилили, хич...
Македонски народни умотворби од Мала Преспа

Фолклор од Мала Преспа

Прибирањето и презентацијата на фолклорот од деловите во Албанија со македонско население претставува обид да се зачува од заборав...