Monday, 23 October 2017

Tag Archives: Македонија

Ѕвездата од Кутлеш

Порака од Еден Македонец до Скопјани

Порака од Еден Македонец до Скопјани Скопјани, ако сте воопшто Скопјани, гледате ли дека на Водно ви се гради Вавилонска кула, поголема...
Ѕвездата од Кутлеш

Гробот на Александар Македонски е во Република Македонија?

На страницата New Age News – News of the New Age се појави текст на англиски јазик, потпишан од Demian of Makedon, насловен како The tomb of Alexander the Great is in Republic...
768px-sun_symbol-svg

Писмо од поробена Македонија (од Имагинариум – книга втора)

Здраво живо. Слобода или смрт. Од смртта, сакале – нејќеле, не можеме да избегаме, затоа нема никаква потреба да бегаме од животот. Живи...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонија на Македонците и точка.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ од Небесниот комитет на подземна Македонија „Туку, сакаме да кажеме, кога некое нимно копиле ке земе некоа...
tainata kniga

Кочо Рацин – Драговитските Богомили

Тие се тука. И светат. Оти се неугасливи. Живеат во народот! Драговитските Богомили од Стихови и проза, 1966 продолжува
Ѕвездата од Кутлеш

Знамето на Република Македонија

Секоја држава има суверено право да управува со своите национални работи без мешање на друга држава. Дали една земја членка на ОН може...
Љубовта е потполно лажна, таа медот го цеди а восокот го остава башка... - пее древниот трубадур, витезот со мајчинска љубов..

Само со Љубов… (антивирус за вашиот Матрикс)

“Силата не е во мнозинството, туку во духот. Тоа е силата што ја води војната. Еден лав совладува многу елени, а еден волк многу стада...
Македонија

Христофор Жефарович – прв хералдичар во Македонија

 
MAA1

Големата Божица Мајка од Македонија

Од памтивек минатите времиња ни ги пренесуваат митовите за создавање на светот, за Врховниот Создател – Бог на небото, Големата Мајка...
loza zmejko sonce

Овчеполската Бела Зора и новото сонце на слободата (интервју со Никола Ристевски)

Здраво живо. Благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе успееме да ги најавиме активностите кои следуваат на...