Wednesday, 22 November 2017

Tag Archives: Лесново

1317-2

Евгениј Евсигнеевич Голубински за Овче Поле, 1871 година

Градот Брегалница, постоечки во вид на село, а во крајна мера како град во првата половина на минатиот век (за порано се знае по споменот...
DSC00609

ЛОЗА во Лесново (фотографии)

Избор фотографии снимени од нашиот уредник Дедо Варадин при посетата на Лесново. Погледнете ја целата галерија: Би можело да Ве...
Лесновски_манастир_02

Лесновски манастир

Лесновски манастир — Во село Лесново, Пробиштипско. Црквата е посветена на Светите Архангели Михаил и Гаврил. Според едно од житијата...
01112012_0004

Лесново, Македонија

Псалм  148 1 Алилуја! Фалете Го Господа од небесата, фалете Го во височините!   2 Фалете Го, сите Негови ангели, фалете Го, сите Негови воинства!  ...