Tuesday, 19 September 2017

Tag Archives: канда

Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Super Brain Research Group во Канда, Овче Поле – археоакустика и археоастрономија

Пред три години, во март и јули 2014та година, во Овчеполската котлина беа извршени првите неинвазивни архео – акустични истражувања...
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Овчеполските „воени ровови од почетокот на 20от век“ (видео)

Фотографија од дрон – Фото Кис Свети Николе, 2016
kanda

Геоглифот во Канда, Овче Поле – фотографија од дрон, октомври 2016

Macedonian Geoglyph Македонски Геоглиф  
Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Super Brain Research Group на гости во Македониум (видео)

Фотографија од дрон – Фото Кис Свети Николе, 2016 Прв научен труд Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia) – Preliminary results Втор научен труд Archaeoacoustic...
23 July 356 BC

Под геоглифот во Овче Поле има нешто кое е поврзано со Александар Македонски

Abstract – Овој труд го проширува нашето претходно истражување на вештачката тумба во Канда (Македонија) од археострономска гледна точка....
data measuring points geoglyph

Што крие огромниот геоглиф во Овче Поле?

Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia) – Preliminary results Archaeoacoustic analysis of Kanda Hill in Macedonia – Study of the peculiar EM phenomena and audio frequency vibrations Каква порака пренесува...
cassiopeia geoglyph

Роденденот на цар Александар Македонски и големиот геоглиф во Овче Поле

Од навидум обичен рид со некаков си чуден знак на него, за кој што до пред пола деценија само се шепотеше во одредени кругови, големиот...
Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Што се случува со големиот геоглиф во Овче Поле?

Македонската, но и меѓународната јавност веќе се запознаени со постоењето на огромниот рид во Овче Поле, на чие плато постои знак кој...
DCIM100MEDIADJI_0019.JPG

Двата научни текстови за големиот геоглиф во Овче Поле

Каква порака пренесува симболот кој што е вцртан во геоглифот во Овче Поле? Со своите импресивни димензии, овој рид се забележува и...
loza zmejko sonce

Овчеполската Бела Зора и новото сонце на слободата (интервју со Никола Ристевски)

Здраво живо. Благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе успееме да ги најавиме активностите кои следуваат на...