Tuesday, 19 September 2017

Tag Archives: геоглиф

Ѕвездата од Кутлеш

Никола Ристевски за Александар Македонски и „воените ровови“ во Овче Поле (видео)

Избор видеа на темата: повеќе – www.nikolaristevski.com  
Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Super Brain Research Group во Канда, Овче Поле – археоакустика и археоастрономија

Пред три години, во март и јули 2014та година, во Овчеполската котлина беа извршени првите неинвазивни архео – акустични истражувања...
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Овчеполските „воени ровови од почетокот на 20от век“ (видео)

Фотографија од дрон – Фото Кис Свети Николе, 2016
kanda

Геоглифот во Канда, Овче Поле – фотографија од дрон, октомври 2016

Macedonian Geoglyph Македонски Геоглиф  
768px-sun_symbol-svg

Имагинариумот на Доктор Сонѕе на гости во Македониум на Тв Сонце (видео)

Имагинариум е втора книга на Никола Ристевски, прва во печатена верзија. Во последните пет години авторот има подготвено уште шест други...
Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Super Brain Research Group на гости во Македониум (видео)

Фотографија од дрон – Фото Кис Свети Николе, 2016 Прв научен труд Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia) – Preliminary results Втор научен труд Archaeoacoustic...
23 July 356 BC

Големиот геоглиф во Овче Поле

Користењето на комбинации од ѕвезди на небото и големи градби на земјата за симболички да се укаже кон значајни моменти во историјата...
dze

Тајните на Овчеполскиот геоглиф (видео)

Изминатиот викенд во Кино Култура во Скопје се одржа петтиот по ред Body, Mind and Spirit Festival. Оваа година беше поканет и Никола Ристевски од...
23 July 356 BC

Под геоглифот во Овче Поле има нешто кое е поврзано со Александар Македонски

Abstract – Овој труд го проширува нашето претходно истражување на вештачката тумба во Канда (Македонија) од археострономска гледна точка....
23 July 356 BC

Третиот научен труд за геоглифот во Канда, Овче Поле

Наскоро во годинешното издание на Journal of Anthropology and Archaeology ќе биде објавен третиот научен труд за геоглифот во Овче Поле, подготвен од...