Tuesday, 20 October 3542

Tag Archives: антон прудкин

Свобода или Смрт

Анархистите од Организацијата и унгарскиот параброд

Некаде по полноќ на 20 август (2 септември) 1903 година страшна експлозија го затресла Бургаскиот залив. Експлозијата која се случила на...