Wednesday, 22 November 2017

Archive: Page 6

ovce pole zeleznicka stanica

Што се случува во Свети Николе?

Што се случува во Свети Николе? Свети Николе е централната населба во Овчеполската котлина. Населбата прераснала во градче во втората...
волшебна Македонија

Волшебна Македонија – трета епизода

Волшебна Македонија на брановите на Радио Свети Николе 87,9fm. Секоја среда од 20 часот. Трета епизода: текстови Живиот бит на Македонскиот...
фокус бенд

Свадба е голема, ќе се женам, невеста ќе земам

Светиниколската музичка група Фокус бенд го објави својот нов спот за песната „Свадба голема“. Видеото е снимено во Градиште, меѓу...
иМАГиНАРиУМ

ИМАГИНАРИУМ на брановите на Радио Свети Николе – втора епизода

Имагинариум – првата Македонска езотериска аудио книга. Секој понеделник од 22 часот на брановите на Радио Свети Николе 87,9fm Втора...
DCIM100MEDIADJI_0019.JPG

Археоакустика и археоастрономија во Канда, Овче Поле (научни трудови)

Видео од авион, снимено од Super Brain Research Group, 2014 Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia). Preliminary results. Published by: EDIS – Publishing Institution of the University of...
gonzo

Гонзо новинарство & ПРОПАГАНДА

Подготвиле Доктор СонЅе, Хантер Томпсон и Едвард Бернајс.
govedar kamen ovce pole

Древното Овче Поле во новото време – Говедар камен и Ѓурѓовден

Древното Овче Поле во новото време – Говедар камен и Ѓурѓовден Радио Свети Николе 87,9fm трета епизода
волшебна Македонија

Волшебна Македонија – втора епизода

Волшебна Македонија – втора епизода Радио Свети Николе 87,9fm
Ѕвездата од Кутлеш

Македонската борба за слобода и човечки правдини

Почитувани читатели, од март 2012та година до денес, на ЛОЗА можевте да прочитате многу информации, извадоци од книги, новинарски статии,...
David Icke srbija

Дејвид Ајк во Србија: „Сè е поврзано со перцепцијата, а таа зависи од информациите“

Дејвид Ајк е на гости во соседна Србија. Еден од најчитаните автори на 21 век, на прес конференциите и настапите во тамошните медиуми...