Thursday, 21 September 2017

Archive: Page 10

ЖС Овче Поле

Од Свети Никола до Преодски ливади за пет минути – видео од Овчеполскиот автопат

Од Свети Никола до Преодски ливади за пет минути – видео од Овчеполскиот автопат
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Овчеполските „воени ровови од почетокот на 20от век“ (видео)

мартинка баба марта ксантика

Црвено, бело, црвено, бело, црвено, бело – КСАНТИКА

Пролетта е годишно време кога природата се буди и животот се враќа на земјата по студената зима. Во многу древни митови и преданија се...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонија не е нивна – наша си е!

Здраво живо, Македонки и Македонци! Да ни е жива и здрава Македонија. Ќе си седиме ли на страна и ќе фаќаме сеир, па после друг ќе ни е крив,...
lazarov

Кире Лазаров ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Кире Лазаров, Шампионот од Овче Поле ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА! Искрено, загрижен сум со случувањата последно време во нашата Македонија.Чувствувам...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонија на Македонците и точка.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ од Небесниот комитет на подземна Македонија „Туку, сакаме да кажеме, кога некое нимно копиле ке земе некоа...
Игор Атанасоски - Харе

Тодорица во Овче Поле 2017 – репортажа

И оваа година во градот на Свети Никола во Овче Поле традиционално се одбележа празникот Тодорова сабота, кај народот познат како Тодорица....
Ѕвездата од Кутлеш

И НИЕ СМЕ ДЕЦА НА МАКЕДОНИЈА

„Не толкувањата и појаснувањата, туку решителноста и одговорноста на една нација се одговор на националните трагедии.“ Анте Поповски ДА...
Todor Alexandrov

Тодор Александров – некрунисаниот Цар на Обединета Македонија

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ Курирот шепотеше: Сега ќе го видите Старио…
Имагинариум

Масленица, Прочка и нивните корени во древноста – Ксантика (видео)

„Македонија мајка на светот“ Телевизија Сонце на гости во Овче Поле www.msu.edu.mk www.nikolaristevski.com