Saturday, 19 October 2729

Archive: Македонска музика Subscribe to Македонска музика

foltin macedonia

Фолтин

„Фолтин“ е една од најпознатите групи од Битола, Македонија, која постои од 1997 година. Групата учествувала на многу музички и театарски...
JOHNSON

The soul of a man

Банкрот блуз бенд – the Soul of a man
last expedition box

Last Expedition

„Ласт експедишн“ беа активни во текот на осумдесеттите и деведесеттите години од минатиот век. По осамостојувањето на Република Македонија,...
mizar

МIЗАР – Шарена крава

Песните Кајмос, Небо и Indian summer, која е преработка од Дорс се најава за новиот албум на Мизар, кој ќе се вика „Шарена крава“.  
deteto i beloto more

MIЗАР и Хармосини – концерт

MIЗАР и Хармосини во Арена, Белград Мизар/Mizar: Горазд Чаповски – Gorazd Chapovski Пеце Китановски – Pece Kitanovski Зоран Ориѓански – Zoran Origjanski Влатко...
mk dokument

Музика на Новиот бран во Македонија

1980… Во Македонија сцената далеку заостануваше зад останатите центри во СФРЈ. Не постоеше продуцентска и издавачка куќа. Единствено...
GdG

Гино де гаги и нивните страсти

Гино де Гаги и нивните страсти е алтернативен рок – бенд формиран во 1983 година во Скопје. Жанровски спаѓа во делот на  new wave и electro – pop....
кисмет

Кисмет – бенд на 21от век

Во 1993 година Горазд Чаповски и Илија Стојановски, јадрото на култната група Мизар, го формираа бендот Кисмет. Долго време работеа одвоено...

Македонски џез – Со маки сум се родил

Ж Глишиќ
La Colonie Volvox Blue Bird album cover

Новиот албум на La Colonie Volvox

Почитувани, La Colonie Volvox со задоволство Ви го претставува новиот албум “Blue Bird”, со кој го заокружија музичкото патување кое ги донесе...