Monday, 23 October 2017

Archive: Македонска музика Subscribe to Македонска музика

Mi3aP - Свјат Dreams

Свјат Dreams

СВЈАТ DREAMS се вика вториот албум на Мизар. Оние пријатели и непријатели што ги читаат моите музички писанија се надевам ќе ми замерат...
Архангел - Архангел

Ти не си логичен, Архангеле…

Архангел 1 – деби изданието на групата Архангел. Албумот излегува во 1991 година кратко пред почетокот на војната во поранешната држава. Уште...
Ќе си земам за право да во додадам дека Истекувам, и тоа без сомнение, ќе одам со помош на мојата омилена доза на благосостојба, доза која со животи наназад ми ја дава Истекувам. Одам и се преселувам кон нашето сонце. Сонце Златно

Mi3aP – Сонце Златно го молат да зајде, но овој скитник упорно зрачи…

Во овој летопис нема да ги објавувам имињата на членовите на бендот и тоа од засега неразјаснети причини. Ќе се фокусирам на содржината...
GoTra

Анастасија – Премин (Passover)

Анастасија концерт – Охрид 2001ва година
igi crtez

Игор Станоевски – IGI MAN

Младиот македонски гитарист Игор Станоевски на јавноста и е познат по своето музицириње со повеќе познати имиња и домашни групи, но...
cista okolina

Чиста Околина – Новиот аспект на старата школа

Овие момци не ќе запеат ни за еден грам. Децидно населени во хип хоп просторот, скопската дружина Чиста Околина јуришно рецитира на...
mosaique album

Мозаик – ?

Во живо, Мозаик делуваат како само уште една од легијата подземни групи родени во сенката на легендарните Rage Against the Machine, ништо повеќе,...
Дај им го светот, дај им го цело небо, дај им го цел живот уште еднаш од почеток..

Страјк – Кутија

Конечно heart и hard core на едно исто место, брутално искрено, рамо до рамо со Сафизам на САФ од пред многу години, Кутијата на Страјк издадена...
str2

СТР2 – Не заборавај

СТР2 (Стриктно Тврди Рими) е македонска музичка составена од Струја (Страјк) и Блажеј, членови на Легијата. СТР2 се појавија на рап сцената...
saf koncert

Концерт на САФ – 15 години САФИЗАМ

Хип Хоп Дами и Господа! Иако одамна музички пензионирани (првите Рап пензионери во МКД), Ве покануваме на прослава на 15 годишнината...