Monday, 23 October 2017

Archive: Македонска музика Subscribe to Македонска музика

Чуле вендета

Дали сте ЧУЛЕ? (Интервју со Борис Чулев)

Здраво живо Чуле. Ти благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надеваме дека ќе успееме да ја претставиме сликата за твоето...
fin amor

Трубадурската учтива љубов

Минуциозниот ритуал на Fin Amor (трубадурската учтива љубов) ги има сите карактеристики на иницијацискиот обред. Не недостасуваат ни претходни...
Mizar-Zvezda-na-nadezhta

Мизар – ѕвезда на надежта

Филмот ги обработува почетоците на легендарната македонска група „Мизар“, трнливиот пат во кој од обичен гаражен бенд, Мизар станува...
Свобода или Смрт

И ние сме деца на Македонија

Парола имавме – Смрт или СЛОБОДА!
Sloboda-ili-Smrt

Circo Europia – Црнила

Четири ѕида, празнина на среде  нив пустелија, и се’ е тука немо, а присутно. Врамена гробна тишина, надвор на Ломска улица, сите ќе...
padot na vizantija od drugata strana

Падот на Византија – Од другата страна

1979… Социјализмот е во криза, светската популација е 4.3 билиони жители, феноменот цртан филм во 19:15 и понатаму живее, се појавија првите...
war peace

Војна

Тоа е темница која голта се што е живо во тебе и во мене. често се прашувам, што може човек против лудост, глупост и суета? Таа е одраз, таа...
La Colonie Volvox и Теодосиј спасов

Ден денувам

La Colonie Volvox и Теодосиј Спасов      
flsh grn

Foolish Green

Foolish Green  е бенд кој создава психоделичен поп, односно алтернативен британски рок, користејќи неконвенционални начини на снимање и креирање...
dno

Идеме до крај

Се што го барав во рокенролот се наоѓа во оваа песна. Безброј прашања и одговори, љубов, страст и порака, како ѕвезда водилка, за цел еден...