Monday, 23 October 2017

Archive: Македонска музика Subscribe to Македонска музика

La Colonie Volvox Blue Bird album cover

“Сината птица” на La Colonie Volvox во живо во МКЦ

„La Colonie Volvox“ ве покануваат на концертна промоција на албумот „Blue Bird“, која ќе се одржи на 24 декември во Кино Фросина во МКЦ. По долго...
guru hare overdose od blues album cover

Што сме посеале, тоа ќе си жнееме (интервју со Гуру Харе)

Здраво живо, г-ине Атанасоски. Благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе го претставиме вашето учество во македонската...
нм

Еве Сонце пак

Еве сонце пак, еве сонце пак, еве сонце пак, еве сонце пак. Мило мое, маглата полека се крена Сега денот знае да трае неколку дена Еве сонце...
ОВЧЕПОЛСТА У КУЌАТА

Слободна, незадолжена и зелена Македонија (Овчеполста у куќата)

Здраво живо Никола. Ти благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе успееме да ја претставиме сликата за твоето...
flsh grn

Foolish Green – Twelve

Foolish Green промотивно ви го претставува новиот видео спот на синглот Twelve кој ќе биде сместен на новиот албум Soul Revival кој ви го најавуваме...
Viktor Krstevski i Igor Stanoeski

Ме викаат Ловецот, душо тоа е моето име…

The Hunter (Ловецот) е новообјавена песна на Игор Станоески – Иги Ман и Виктор Крстевски – Франц. Синглот може да се преслуша на YouTube. Игор...
etheric loopz

Кругови од радио бранови што не познаваат бариери

АртБит е простор каде што сите оние кои што создаваат музика, можат да ги споделат своите звуци. Разговорот со еден од основачите на...
Blazej

Секој момент без прогрес е загубено време (Интервју со Блажеј Атанасовски)

Здраво живо Блажеј. Ти благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе го претставиме твоето делување на начин кој...
saf formulata

ЛЕКализација за просперитетна Македонија (Интервју со Пикисипи)

Здраво живо г-ине Гаштаровски. Ви благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе го претставиме Вашето делување...
Pijan Slavej

Ако ја укинат слободната љубов… (Интервју со Бранко од Фолтин)

Здраво живо г-ине Николов. Ви благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам дека ќе успееме да го претставиме Вашето делување...