Monday, 23 October 2017

Archive: Македонска музика Subscribe to Македонска музика

LA VAGUE by Guillaume Seignac

“Не ви го сакам виното, тук ви го сакам лудото…”

Дуке Бојаџиев и Македонската Филхармонија Охрид 2011
Alex_Grey_Spiritual_World

Ништо не е повидливо и ништо не е поприсутно од твоето отсуство

Ништо не е повидливо и ништо не е поприсутно од твоето отсуство: ни детските шепоти што ги откривав во сеидбите на дождовите, ни закажаната...
'Portrait_of_an_Old_Woman'_by_Rembrandt,_1654,_Pushkin_Museum

Седна баба да вечера една еребица, една еребица

Седна баба да вечера една еребица, една еребица. Пак баба не јала, пак баба не пила. Баба била злојазна, пак се не најала, пак се не напила. Втора...
guru hare od blisku

Каменот сведок мудро што молчи одговор бара во моиве очи

Знам дека не сум некој идеален тип, Мојава приказна е повеќе за стрип Во мене гледа толпа камени лица Супер херој во различни бои Еј,...
FRONT

Има нешто чудно во твоите глинени очи – необични

Не плаши се, не барам од тебе да бидеш жена За мене ти само си бисер со превисока цена Се слагам со сè, со девица, со светица, со дете и...
АрхАнгел

Мојот лик е само привид, зад него се гледаш себеси

Скопје, мај, зрела пролет 1994„Рубин кармин“ карши „Путник“, лица и улици насмеани Прва средба, дланка в дланка, јас и ти ко деца палави Бела...
дно е нло

Мириса на револуција, хаос во машината

Здраво живо луѓе. Пред помалку од месец дена, една вечер во Скопје слета непознат летечки објект, на што претходеше соодветна инвокација...
Kiss of the Muse scan, 11/17/70, 9:17 PM,  8C, 7776x10528 (126+108), 100%, Default Settin,  1/20 s, R75.0, G29.8, B43.0

Насмевка чиста ко бисер морски

Девојко, љубов ми вети ти Тебе те нема, срце се сви Насмевка чиста ко бисер морски Дал ќе ми дадеш ти пак   И знај, Чекам го со жар Погледот...
bisbez

Било и поминало, оф аман, аман

Не сме веќе деца моме, доста се лудувавме Сè што еднаш било моме, било и поминало Било и поминало Оф, аман аман Најди сили да ми простиш,...
АрхАнгел

Сигурно, и повеќе од сигурно – ќе ме препознаеш

Во години од овој ден од овој миг некогаш во идно време сигурно и повеќе од сигурно ќе ме препознаеш во зрак од млечна патека во љубов...