Sunday, 22 October 2017

Archive: Македонска музика Subscribe to Македонска музика

%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%b5%d1%82-%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b1%d0%be

В наше село, арно село, два пати се жетва жнее, три пати се лозје бере

 
01112012_0006-002

Со љубов победи гнев – за уште еден убав ден

Заплеткан околу блесок магичен Пеколен прав те чува заробен Од раце ми се лизгаш, јас сум несреќен Пријателе мој Само напред, покажи...
%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%b5%d1%82-%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b1%d0%be

Аферим бре калеш Дончо, никој не издаде

na svetov ubavina

Горан Трајкоски – На светов убавина (концерт)

На Светов Убавина. Концерт на Горан Трајкоски на МНТ Фест, 19 април, 2016 17 песни од театарски претстави во периодот од 2003 до 2013 01-Како смртта...
mkd-148172

Е*ати животот, ако не си спремен да умреш за негo

И твојот поглед го следам јас, ко в сон ме мами, во преграт о мила моја, волшебни ноќи, за еден бакнеж мал, се би дал. Со восхит зачуден...
пијан славеј

Облоги ставај од насмевки разни, поројните солзи прават трајни бразди…

Пијан Славеј – ШТЕТА Ќе паднеш ли еднаш во заборав Да не можам да се сетам Ил’ пак со палав бакнеж Ќе ми се вратиш, штета! Мижам, да...
edna skazna vol.2

Слушајте македонска музика – Една сказна vol.2

Втор дел на микстејп серијалот “Една Сказна”, составен од малку преостанатите музички парчиња на старата македонска музичка ризница....
edna skazna vol 1

Милозвучните македонски шлагери – Една сказна vol.1

Прв дел на микстејп серијалот “Една Сказна”, составен од малку преостанатите музички парчиња на старата македонска музичка ризница....
makedonski dokument 1

Македонска музика – Македонски документ 1 & 2

Македонски документ, чекор прв дигитално реиздание 1994, CD001 дискографската работилница ТРОТ released March 29, 2015 [2015 Критика 002] Makedonski dokument, čekor...
страјк земен рај

Страјк – Земен Рај

Страјк – Земен Рај Shuriken Records & Bootlegs Basement Lab 2015   претходно: Страјк – Кутија