Saturday, 20 October 9477

Archive: Македонска музика Subscribe to Македонска музика

фокус бенд

Свадба е голема, ќе се женам, невеста ќе земам

Светиниколската музичка група Фокус бенд го објави својот нов спот за песната „Свадба голема“. Видеото е снимено во Градиште, меѓу...
Vanja Lazarova

Вања Лазарова – Од едно грло два гласа

Од едно грло два гласа Вања Лазарова на ЛОЗА 
nav genophonia

Македонска музика – Навестување

Од последниот албум на Македонската легенда Вања Лазарова со групата НАВ.
nav genophonia

Македонска музика – МИСТИЧЕН ТАНЦ

Од последниот албум на Македонската легенда Вања Лазарова, во соработка со групата НАВ.
Mizar-Zvezda-na-nadezhta

Мизар – Градот е нем

ГРАДОТ Е НЕМ НА МОИТЕ ПОВИЦИ!
Падот на Византија - Почеток и крај

Падот на Византија – Сепак истата состојба

  И ПАК ИСТАТА СОСТОЈБА! Падот на Византија на ЛОЗА Падот на Византија – од другата страна
saf5

Што смислија? Квази демократија прифатија, скопска ситуација – бурлески!

Затишје пред бура.  

СТР2 – Партиотизам

Правилата се бутнати, не утнати! А ако системот е цигли – се пукнати!  
Ѕвездата од Кутлеш

И НИЕ СМЕ ДЕЦА НА МАКЕДОНИЈА

„Не толкувањата и појаснувањата, туку решителноста и одговорноста на една нација се одговор на националните трагедии.“ Анте Поповски ДА...
Василие Ѓаконовски Шпато

Драган Ѓаконовски Шпато – Поздрав до оркестарот

Драган Ѓаконовски – Шпато