Monday, 23 October 2017

Archive: Коментари Subscribe to Коментари

loza

Млада Македонска Книжовна Дружина 2016

Она што било, пак ќе биде, и она што се правело, пак ќе се прави – нема ништо ново под Сонцето…  Во дневниот печат како да исчезна просторот...
club-33-logo

Масонот Волт Дизни и скриениот симболизам во цртаните филмови

Откако научив доста за симболичкиот свет на масоните и за нивните ритуали, веќе можев со сигурност да претпоставам дека јунаците на...
orion poussin

Во мугрите на едно минато време

Ќе ви раскажам една приказна настаната во мугрите на едно изминато време, кога луѓето беа понизни кон боговите и поголеми од денес. Имаа...
Alex Grey - Theologue

Трпението на македонската интелигенција (Се раѓаме за да умреме, или се раѓаме за да живееме?)

Луѓето уште веруваат дека игнорирањето е благослов. Сè почестото “само позитивно” однесување и те како ја мултиплицира силата на она...
macedonia

Политиката заборави дека не е најстарата професија

Здраво живо Македонијо. Доколку се послужиме со хумор и потсмевање како привремено ослеснување кон она што не вознемирува, би си рекле...
Liberation-Through-Seeings-Alex-Grey

Политиката, парите и човечките емоции

Политиката го оддалечува човекот од мирниот свет во кој што му е дадено да живее и најголемиот подарок наречен живот, сè додека повеќето...
Ѕвездата од Кутлеш

Досадните избори и егзистенцијалниот страв

Ќе гласаме ли? Дали заокружувањето на ливчињата го претставува вистинскиот глас на народот? Дали Република Македонија е омразена и...
same lodge

Масоните ни пуштија ѕврчка – Солун е наш, ама баклавата е грчка

Море еден Божик, море Нова година, море Бадник, море друг Божик, море друга Нова година… еваа, а и Бајрам да не го заборавиме. Сè празник...
loza

Паушален и површен коментар за иселувањето на младите

(мал текст предизвикан од колумната Иселување на младите – Мујо во Канада, Дневник, 5ти јануари 2016) Госпоѓо, ја разбирам вашата задача...
loza

ЛОЗА ви благодари за интересот во 2015та

Почитувани читатели, колку сте – толку сте, веројатно и токму сте. Ви БлагоДариме за интересот во 2015та година. ЛОЗА.мк постои повеќе...