Saturday, 20 October 5860

Archive: Коментари Subscribe to Коментари

Лозата дебела, а грозјето вкусно

Ако народот покаже дека сака слобода, ние ќе му го отвориме патот кон совршенството

Чиракот: Да разберам дека власта никогаш нема да е во рацете на народот? Мајсторот: (насмевка) Народот е аморфна маса која ретко гледа...
This photograph is issued to end-user media only. Single use only. Photographs must not be archived or sold on.

Колку поголем мрак – толку поголема светлина, и обратно

Чувството кое е присутно и покрај затвореноста во петте сетила. Чувството кое може да има и горчлив вкус, но и да носи сеќавање од човечки...
solaris et luna

Блиските искуства со смртта и алхемиската свадба

Смртта со смрт ја победи. Доживување на мистични искуства, незгоди и/ли катастрофи кои ни овозможиле блиска средба со смртта, овозможува...
Alex_Grey-New_Man_New_Woman

Ќе се љубиме или само ќе се сакаме?

Зошто наместо те љубам, велиме те сакам? Дали современиот македонски јазик е кодифициран до таа мера, за неприметно, полека но сигурно...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Древната Македонија во новиот светски поредок

Дали Македонците ќе дочекаат да живеат во вистински суверена и независна Република Македонија, во која што одлуките ќе бидат носени...
IMG_20160331_112427

Вистина е дека кој има уши – ќе чуе, и кој има очи – ќе види

Иако дури и во денешниот наш јазик има сличности со прастариот санскрит, а и со она што го пишувале Македонците пред нашата ера, сведочиме...
Ѕвездата од Кутлеш

Културното наследство е најсилното оружје на Република Македонија

Oткривањето на различните ери и епохи од минатото на Република Македонија е толку сложен процес, што иако сме мала земја, многу е тешко...
дно е нло

Мириса на револуција, хаос во машината

Здраво живо луѓе. Пред помалку од месец дена, една вечер во Скопје слета непознат летечки објект, на што претходеше соодветна инвокација...
33

Јавното мислење и тајните друштва

Загадочните слободни ѕидари, наречени масони, се наоѓаат насекаде по планетата. По осамостојувањето кај нас се регистрирани масонски...
Македонија

Годините врват, а на егрегорите ептен им се брза

Предвремени…значи се случуваат пред да им биде времето. На веб-страницата на Државната Изборна Комисија можат да се прегледаат резултатите...