Thursday, 29 June 2017

Archive: Коментари Subscribe to Коментари

MAA1

Големата Божица Мајка од Македонија

Од памтивек минатите времиња ни ги пренесуваат митовите за создавање на светот, за Врховниот Создател – Бог на небото, Големата Мајка...
врз зглобот на десната рака, само кај Совршените Богомили

Апстрактниот Неопластицизам на Васил Чулев

Васил Чулев:  Апстрактен Неопластицизам осврт на Luca Arnaudo      Критиката на уметноста од англосаксонска матрица, веќе триесетина години...
ÜBER MAKEDONISCHE

Ристо Вртев – Поп тема

Почитувани, среќни Ви празници! Вам, религиозните, велигденските, на атеистите првомајските. Ги прославивме во “пакет” што е во...
Blazej pinjau

Проект: Скопје 2020

Поздрав до сите сограѓани и сожители на градов/држава. Со оглед на тоа колку колумни никнаа, дали реални или виртуелни не би обвинил...
battle

Зора на Нова Ера на Светлина и Етер

Зора на Нова Ера на Светлина и Етер       Македонија на удар на Синовите на Темнината во нивната борба со Синовите на Светлината пишува...
Лозата дебела, а грозјето вкусно

Ако народот покаже дека сака слобода, ние ќе му го отвориме патот кон совршенството

Чиракот: Да разберам дека власта никогаш нема да е во рацете на народот? Мајсторот: (насмевка) Народот е аморфна маса која ретко гледа...
This photograph is issued to end-user media only. Single use only. Photographs must not be archived or sold on.

Колку поголем мрак – толку поголема светлина, и обратно

Чувството кое е присутно и покрај затвореноста во петте сетила. Чувството кое може да има и горчлив вкус, но и да носи сеќавање од човечки...
solaris et luna

Блиските искуства со смртта и алхемиската свадба

Смртта со смрт ја победи. Доживување на мистични искуства, незгоди и/ли катастрофи кои ни овозможиле блиска средба со смртта, овозможува...
Alex_Grey-New_Man_New_Woman

Ќе се љубиме или само ќе се сакаме?

Зошто наместо те љубам, велиме те сакам? Дали современиот македонски јазик е кодифициран до таа мера, за неприметно, полека но сигурно...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Древната Македонија во новиот светски поредок

Дали Македонците ќе дочекаат да живеат во вистински суверена и независна Република Македонија, во која што одлуките ќе бидат носени...