Sunday, 20 October 5844

Archive: Коментари Subscribe to Коментари

doktor

Дедо Варадин: поздрав од редакцијата на ЛОЗА!

Мед и ум. Медиум. Прифаќајќи ги странските, туѓи зборови и изрази, однесувајќи се како тоа да е нешто сосема нормално, полека но сигурно...
loza mk

ЛОЗА 2017: Нека се трупа к’смет и бериќет!

И ден денес во Овче Поле, а и низ цела Македонија и пошироко, се празнува празникот посветен на светецот Трифун, според едниот календар...
demian-jeff-d-ottavio

Поздрав од Дамјан Овчеполски

Сите сме еднакви, ама не сме сите исти. Личниот пристап кон вечната убавина на она што го нарекуваме живот не прави различни. Еднакви...
Лозата од Македон

Да сте живи и здрави и да живеете во мир и спокој, поздрав од редакцијата на ЛОЗА

Редакцијата на ЛОЗА Ви посакува да сте живи и здрави и да живеете во мир и спокој во оваа 2017та година, со текст од списанието ЛОЗА од пред...
768px-sun_symbol-svg

Книгата „Имагинариум“ и древниот плод на самоспознавањето

Авторот Никола Ристевски со голема смелост си дозволува да коментира настани, времиња и дамнешно културно наследство. На Балканот,...
aleksandar-stankovski

Новомакедонските старобогаташи и старомакедонските новобогаташи

Нивните предци – чеда на револуцијата го стекнаа богатството со пиштол, веднаш откако ја превземаа власта од богатите. Тоа го направија...
gonzo

Хиперпродукција на псевдоними – хетеронимија

Кога писателите или, пак, скрибоманите користат едно, две или три разни лажни имиња, со кои го затскриваат својот идентитет од најразлични...
768px-sun_symbol-svg

Книгата која докажува дека Македонија е жив извор на светската цивилизација

  И М А Г И Н А Р И У М „Авторот Никола Ристевски со оваа книга докажува дека денешна Македонија е жив извор на светската цивилизација....
768px-sun_symbol-svg

ИМАГИНАРИУМ – предговор

ИМАГИНАРИУМ   ‘We are such stuff as dreams are made on,  and our little life is rounded with a sleep.’ William Shakespeare, The Tempest Вистината постои, но прашањето е како едно...
768px-sun_symbol-svg

ИМАГИНАРИУМ – рецензија

ИМАГИНАРИУМ Александар Станковски Кога низ огромните наслаги на спознанието ќе го покренеме стариот, добар процес на чистиот психички...