Sunday, 22 October 2017

Archive: Коментари Subscribe to Коментари

Ѕвездата од Кутлеш

Порака од Еден Македонец до Скопјани

Порака од Еден Македонец до Скопјани Скопјани, ако сте воопшто Скопјани, гледате ли дека на Водно ви се гради Вавилонска кула, поголема...
Ѕвездата од Кутлеш

Поздрав од Младата Македонска Книжовна Дружина

Здраво живо, почитувани читатели. Ви благодариме за вниманието. Доколку обрнеме внимание на гласноговорниците од двата столба на лагата,...
Ѕвездата од Кутлеш

Ќе гледаме како нè продаваат и предаваат или ќе ја ослободиме Македонија?

Со кое право се нарекуваме Македонци? Не ги вадете кубурите веднаш, прочитајте го текстов. Дали тоа што во 1991 година без насилство и крв...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонија не е нивна – наша си е!

Здраво живо, Македонки и Македонци! Да ни е жива и здрава Македонија. Ќе си седиме ли на страна и ќе фаќаме сеир, па после друг ќе ни е крив,...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонија на Македонците и точка.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ од Небесниот комитет на подземна Македонија „Туку, сакаме да кажеме, кога некое нимно копиле ке земе некоа...
Игор Атанасоски - Харе

Тодорица во Овче Поле 2017 – репортажа

И оваа година во градот на Свети Никола во Овче Поле традиционално се одбележа празникот Тодорова сабота, кај народот познат како Тодорица....
Ѕвездата од Кутлеш

Македонската платформа си е МАКЕДОНИЈА

Кога, како и кој дозволи? Зошто се дозволи да се стигне до ова дереџе? Буквално – дереџе, едвај поднослива состојба. Па, нели независна,...
Ѕе и Дион

Древната лоза на Дион и новото сонце на слободата

Првите активности на лозјата во текот на зимата за посветените во древните учења и мистерии несомнено потсетуваат на периодот пред...
Ѕвездата од Кутлеш

ЛОЗА: со закон да се заштитат Македонските бранители!

Почитувани, следејќи ја политичката криза во државата, проценивме дека е дојдено времето кога јавно треба да го изнесеме нашиот предлог....
animals orwel

Болеста на старата курва политика и двата столба на лагата

„Народот да не седел дома пред телевизор и да чекал дека некој друг ќе му ја заврши работата…“ Аман! Голем дел од народот, сакал нејќел,...