Sunday, 22 October 2017

Archive: △ Фотографии ▽ Subscribe to △ Фотографии ▽

IMG_2398

Археолошки локалитет Ковчези, Овче Поле (фотографии)

Археолошки локалитет Ковчези, Овче Поле (фотографии)
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Овче Поле од змејска перспектива (фотографии и видеа од дрон)

Phantom 3 drone / Дуле Јанев, Фото Кис
20160525_185713

Црквата Свети Никола во Павлешенци, Овче Поле

Црквата Свети Никола, која се наоѓа на сред село во Павлешенци е многу стара. Податоците со кои располагаме велат дека била обновувана...
DSC00099

Саем на книга на градскиот плоштад во Свети Николе (фотографии)

Денес во Свети Николе се одржа саем на книга, со кој беше одбележан крајот на учебната година. Настанот го организираше Градската библиотека...
трет мото собир свети николе

Третиот мото собир во Свети Николе (фотографии)

Во сабота, на 04 јуни 2016 во Свети Николе се одржа третиот по ред мото собир, организиран од Мото клубот Свети Николе. Членовите на мото...
DSC09662

За Ѓурѓовден на Говедар Камен во Овче Поле

Ден пред Ѓурѓовден, и оваа година на Говедаровиот Камен во Овче Поле се собраа луѓе од цела Македонија и странство. Македонци, Турци,...
1

Престолнината Бела Зора (фотографии од дрон)

Посетете го археолошкиот локалитет Билазора кај селото Кнежје во Овче Поле, каде што некогаш била престолнината на независните Пајонци. ...
BylaZora aerial 4

Древниот град Бела Зора во Овче Поле (фото)

Фотографии од дрон / Кнежје, Овче Поле, Република Македонија види – ѕе (клик)
DCIM100MEDIADJI_0019.JPG

Големиот геоглиф во Овче Поле (фото)

Каква порака пренесува симболот кој што е вцртан во геоглифот во Овче Поле? Со своите импресивни димензии, овој рид се забележува и...
IMG_7775

Овчеполскиот рај (фото галерија)

34 фотографии од неколку локации во Овче Поле, Република Македонија. снимил – Никола Ристевски, 2013