Sunday, 19 October 8369

Archive: △ Фотографии ▽ Subscribe to △ Фотографии ▽

Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Ѕе – окото кое гледа сè

Местото каде што одиме денес се наоѓа во непосредна близина на археолошкиот локалитет Билазора. Станува збор за навистина интересно...
DSC00699

Браната Мавровица во Овче Поле

Во централниот дел на Македонија, поточно на р.Мавровица, на 6,5km возводно од Свети Николе, изградена e земјано – насипна брана. Браната...
ФК ОВЧЕ ПОЛЕ свн

ФК ОВЧЕ ПОЛЕ – стари фотографии

ФК ОВЧЕ ПОЛЕ – стари фотографии www.fcovcepole.com.mk
Iphiclides podalirius

Овче Поле погледнато од објективот на Киклоп (фото)

Избор фотографии направени во август годинава од фотографот Киклоп во Овче Поле. Фан страна на Киклоп @ FB (клик)
DSC00609

ЛОЗА во Лесново (фотографии)

Избор фотографии снимени од нашиот уредник Дедо Варадин при посетата на Лесново. Погледнете ја целата галерија: Би можело да Ве...
13937930_1663327637321184_6863087851194486602_o

ЛОЗА во Кратово (фотографии)

Избор фотографии снимени од нашиот уредник Дедо Варадин при посетата на Кратово. Погледнете ја целата галерија: читај – Фељтон...
DSC00257

Етнолошката поставка во Народниот Музеј на Свети Николе

Етнолошката поставка во Народниот Музеј на Свети Николе повеќе инфо – Народен Музеј Свети Николе повеќе фотографии – Фото...
DSC00205

Изложба на плакати од Полска во Народниот Музеј во Свети Николе

Полската школа за плакат која е во Народниот Музеј во Свети Николе од денес до 3ти наредниот месец, претставува врвен претставник на...
DSC00060

Убавиот Дојран и чистото езеро (галерија)

Трaдицијaтa нa Мaкедoнците, дa пoминувaaт дел oд летoтo нa Дoјрaнскoтo езерo, сеуште трaе. Вo изминaтaтa седмицa низ Дoјрaн, oкoлинaтa и нa брегoт нa езерoтo...
13552582_1456897084335925_930494493_n

Се реновира Ѓуришкиот манастир (фото)

По многу години, се реновира манастирот Света Богородица во Ѓуриште, Овче Поле. Веќе е изградена новата купола, со што црквата го враќа...