Monday, 23 October 2017

Archive: е-книги Subscribe to е-книги

simon drakul zedna mesecina

Жедна месечина

Симон Дракул – Жедна Месечина (е-книга) Прочитајте ја книгата на ЛОЗА (клик)
milos lindro osnovite na neboto

Основите на небото

Милош Линдро – Основите на небото Добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ на „Струшки вечери на поезијата“ во 2012та година. Прочитајте...
Адам од Македонија

Неолитската уметност во Македонија

Неолитот сè уште е малку истражен период од преисториското минато. Резултатите со кои денес располага археолошката наука укажуваат...
rafajlovski masonstvoto

Минатото, сегашноста и иднината на човештвото

Масонството е најстарото и најголемото светско братство. Масонството не е ниту политичка ниту религиска организација. Тоа е организација...
makedonija parite i istorijata

Македонија, парите и историјата

Нумизматичката збирка при НБРМ е прва специјализирана збирка во Република Македонија, со околу 20 000 примероци на монети, медалји, ексагии...
Trijazicnik

Тријазичникот на Пулевски

Втората книга на Пулевски е Речник од три јазика (тријазичник), објавена во Белград во 1875 г. Ова дело е особено значајно поради јасната...
The_Grave_of_Struma

Гробот на Струма

Средновековен гроб, се наоѓа на 3 км западно од Струмица, во близина на с.Баница. Гробот има мавзолеен изглед и се состои од 9 слоеви делкан...
venko markovski oginot

Венко Марковски – Огинот

Венко Марковски – Огинот второ издание, 1945та година  
makedonska lirika

Македонска лирика (1950та година)

Македонска лирика, е-книга 1950та година
кутлеш3

Антички накит во Македонија (е-книга)

Вера Битракова Грозданова, Антички накит во Македонија, Ѓурѓа, Скопје 2005