Monday, 23 October 2017

Archive: е-книги Subscribe to е-книги

20150204_220428

Виртуелен уметник

Чудесна е остварувачката моќ на концептите. Иако туѓи на телеолошките тенденции на биомасата, тие всушност управуваат со неа. Концептите...
mazgi stankoski

М.А.З.Г.И. – портрет на скопскиот андерграунд

Александар Станкоски – М.А.З.Г.И. (портрет на скопскиот андерграунд) Mazgi by nenadtr
е-книга

Вампирите во македонските народни верувања и преданија

Вампирите во македонските народни верувања и преданија Институт за фолклор Марко Цепенков 1988 (е-книга) —  
nosija-1

Народната носија во Овче Поле

Народната носија во Овче Поле, следена во временски рамки од средината на 19 век, најпрво преку постојаната стручна литература, а потоа...
од Идеологијата и поединецот

Митологијата и поединецот

Fullscreen capture 21.10.2012 182900

Револуционерни знамиња и печати

Илинденските револуционерни знамиња и печати книга од Ѓорѓе Миљковиќ, издадена од Менора по повод 100 години од Илинденското Востание кликни...
Човекот секогаш сака добро, но не секогаш знае што е добро...

Може ли општата волја да се мами?

Од она што е кажано досега следи дека општата волја е секогаш во право и секогаш се стреми кон општото добро. Но од тоа не следи дека заклучоците...
Средновековна Македонија

Средновековна Македонија (е-книга)

Средновековна Македонија прв том 1985та година Стјепан Антолјак и Бранко Панов
Никола Тесла

Никола Тесла – Моите изуми

Никола Тесла – Моите изуми (скен)                              
materiali_po_izuchavaneto_na_makedonia

Материјали по изучувањето на Македонија (1896та година)

Материјали по изучувањето на Македонија од Ѓорче Петров (1896та година) Прочитајте ја книгата на страната на дигиталната библиотека при...