Thursday, 19 October 3358

Archive: е-книги Subscribe to е-книги

archeological

Археолошки локалитети во РМ / Archaeological Sites in Macedonia

Archaeological Sites in Macedonia, illustrated (Mkd-Cyrillic) ebook – click
%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%83%d0%bc

Имагинариумот на Доктор Сонѕе – новата книга од Овче Поле

Како дел од конкурсот на Фондација Македоника и „Меѓународниот фонд за промоција на културата“ на УНЕСКО – Воведување на талентираните...
zbornice-%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%b5

ЗБОРНИЧЕ – мал Зборник за Овче Поле

Здраво живо, почитувани читатели. Во ова мало Зборниче во електронска верзија ќе можете да читате избор на текстови од стари книги во...
пишуваш ли

“Пишуваш ли уште?”

Богомил Ѓузел – “Пишуваш ли уште?” и можните одговори 1984та скенирано од книгата БОВЧА, издадена од Магор претходно: Јазикот...
bylazora logo

Дали ја прочитавте книгата за археолошкиот локалитет Билазора?

Почитувани читатели, на официјалната веб страница на архолошкиот локалитет Билазора (www.bylazora.mk) веќе е достапна книгата од професорот...
gledase

Ѕе гледа сè – првата книга на уредникот на ЛОЗА

Како дел од конкурсот на Фондација Македоника и „Меѓународниот фонд за промоција на културата“ на УНЕСКО – Воведување на талентираните...
dojran ww1 studija

Воените дејства во Првата светска војна во Дојран

Военото минатото на една земја, на еден регион или континент особено во периоди на светски воени судири остава несогледливи последици...
ww1 zoran rujak dojran front

Дојранскиот фронт во текот на Првата светска војна

Историските процеси кои оставиле трага на македонската почва се исклучително силни и богати и опфаќаат широка временска рамка која...
Лоза2012

Книги од Езерски

Ѓорѓи Баласчев, познат и под псевдонимот Езерски, бил еден од иницијаторите за основање на Младата македонска книжовна дружина (1891)...
Пулевски - печалбар, ѕидар, комита...

Книги од Пулевски

Приврзаник на идеологијата дека и античките Македонци биле Словени, особено внимание посветува на историјата на македонската династија...