Saturday, 24 August 0295

Archive: избор Subscribe to избор

4 T

47от Евклидов проблем (Теоремата на Питагора)

Правоаголниот триаголник или Четириесетиседмиот Евклидов проблем Ова е еден од најважните симболи на старото време. Вертикалната...
768px-sun_symbol-svg

Уредникот на ЛОЗА гостин во Македонско Радио

Боите на Македонија, Македонско радио, водител Димитар Делевски, гостин Никола Ристевски, среда 02 11 2016.  
dze1

Тајните на Овчеполскиот геоглиф – Скопје, сабота 5ти ноември 2016

Тајните на Овчеполскиот геоглиф Никола Ристевски, Super Brain Research Group BODY, MIND & SPIRIT FESTIVAL
bodymindspiritfest

Body, mind and spirit фестивал по петти пат во Скопје

Датум: 05 – 06 ноември 2016 Локација: Кино Култура Организатори: Здружение за среќен и правилен развој на модерниот човек „Синергија“...
novoto-poznanie-kanda-ovce-pole

Новото Познание ја чита ЛОЗА

Пред десетина дена, на бугарскиот веб сајт Новото Познание (www.novotopoznanie.com), кој е официјална страница на истоимената телевизиска емисија,...
Останува на нас да ги дискутираме младоста и староста, и животот и смртта

16:9 Дојди во Македонија и помогни ни!

 Дела Апостолски 16:9 И на Павла му се јави ноќно видение: некој Македонец застана пред него и му се молеше, велејќи: „Дојди во Македонија...
Му турил крв наместо вода...

Како дедо Ное ја благословил лозата

Дедо Нојо, кога ја изнашол лозата, пресекол прачки и насадил лозје. Прачките кога и засадувал в земи, му турил крв наместо вода и затоа...
Bacchus-43425126207

Кога дедо Нојо се изнапил на сермиа

Бидејќи јарето му го изнашол на деда Нојо грозјето, беше собрал Нојо еден цел кош со прво и откога се изназобал арно, зел та го истискал,...
%d1%98%d0%b0%d0%b4

Јад – македонски филм од 1975

„Јад“ е македонски филм од 1975 година режиран и напишан од македонскиот режисер Кирил Ценевски. Крај на XI-от век. Охрид, Византија. Силен...
avstriska mapa makedonija

Македонија на австриските мапи од 1910та година

Македонија на австриските војнички мапи. Според изворот, оригиналот на картата е изработен во 1910 година. Размер 1:200 000. Third Military Mapping...