Monday, 23 October 2017

Archive: Фељтони Subscribe to Фељтони

bylazora logo

Си била еднаш една Бела Зора

Археолошки локалитет Билазора, село Кнежје, општина Свети Николе www.bylazora.mk Повеќе за Билазора / Бела Зора и Овчеполието на ЛОЗА –...
четата на Гиго од Немањици

Осудени за Македонија – Изумреа луѓето, истепаа ги…

Блажо Давчев од Немањици, Овче Поле – дедо Блаже, несогласувајќи се со властите на поранешната држава бил осуден 3 години и 7 месеци затвор. Неговиот...
DSC00700

Видови риби во браната Мавровица

Во водите на акумулационото езеро Мавровица се регистрирани вкупно 16 видови риби од 4 фамилии. претходно – Браната Мавровица во Овче...
DSC00082

Древните артефакти од брегот на Дојранското Езеро

Локалитет Мрдаја, Стар Дојран – наколна населба од доцно бронзено време читај – Фељтон за Дојран
DSC00699

Браната Мавровица во Овче Поле

Во централниот дел на Македонија, поточно на р.Мавровица, на 6,5km возводно од Свети Николе, изградена e земјано – насипна брана. Браната...
nhs bbal

Првиот кошаркарски клуб во Овче Поле – 1978 година

Неодамна во Свети Николе беше формиран кошаркарски клуб во кој се регистрирани 25 талентирани млади момчиња кои на повеќето досегашни...
ФК ОВЧЕ ПОЛЕ свн

ФК ОВЧЕ ПОЛЕ – стари фотографии

ФК ОВЧЕ ПОЛЕ – стари фотографии www.fcovcepole.com.mk
boy-scout-symbol-clip-art-clipart-best-AQ6i76-clipart

Првата извидничка акција во Овче Поле

На 20 05 1972 година на Градиштанска Планина (Ѓуриште) е одржана првата извидничка акција во општината Свети Николе. Оваа акција е поврзана...
фк овче поле лого

Фудбалскиот клуб Овче Поле од Свети Николе

Фудбалскиот клуб Овче Поле од Свети Николе е формиран далечната 1924/1925, но како официјален датум е прифатен да биде 1925 година, и е еден...
saksa gg tv dota

Мартин Saksa Саздов – Шампионот од Овче Поле (видео)

GGTV.mk: Легендата на интернационалниот е-спорт! Нашиот и единствен вицешампион на The International 6. Одвои 10 минути од неговото драгоцено време...