Monday, 23 October 2017

Archive: Фељтони Subscribe to Фељтони

logo_rfm2

Шампионите од Овче Поле на светското првенство во ракомет

Кирил Лазаров Филип Лазаров Кирил Колев Сениорската машка репрезентација на Македонија денеска од 17:45 часот со натпреварот против...
iskandar

Историја на парите во Македонија – фељтон

Историја на парите во Македонија – фељтон 
Crkva Sv Jovan Bogoslov

Колкава е златната жица во Богословец и што крие стариот рудник?

Овчеполското село Богословец крие тајни за кои човештвото ќе треба допрва да еволуира за да може да ги увиди, а камо ли да ги употреби....
Градиштето кај селото Кнежје, каде што археолозите велат дека бил градот Бела Зора - фотографија од авион

Колку тунели има под Градиштето во Кнежје?

(фотографија од Градиштето кај селото Кнежје, снимена од Никола Ристевски, SBRG 2014) Овчеполци, но и гости од цела Македонија секоја година...
bogoslovec-crkva-1

Реконструкција на тремот пред црквата во Богословец, секоја помош е добродојдена

Црква “Свети Јован Богослов” – Богословец. Изградена е во 1825 година од непознати мајстори, од кој период се и иконите, во најголем дел...
dojran

Дојранско езеро – флора и фауна

Дојранското Езеро е еутрофно езеро, заради големата продукција на органска материја. Животинскиот свет е претставен од без’рбетници...
kratovo

Легенда за проколнатиот град

Постои една легенда која вели дека градот Кратово е проколнат град. Според легендата тоа се случило уште во турско време. Градот го проколнал...
gold

Приказна за еден лихвар од Кратово

Во стариот дел на градот, во познатото Рибарско маало живееле тројца браќа – Александар, Спиро и Ѓорѓи, угледни и имотни граѓани на Кратово....
%d1%81%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%82-%d0%bb%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%bd-%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d1%98%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bc

Лабин и Дојрана – македонски балет од 1958

„Лабин и Дојрана“ — балет на македонскиот композитор Трајко Прокопиев. Премиерно бил изведен на 11 јуни 1958 г. во Македонскиот народен...
ja-sakam-makedonija

„Ја сакам Македонија“ во Овче Поле (видео)

Почитувани читатели, на Тв Сител до сега беа емитувани неколку прилози за градот на Свети Никола во Овче Поле. Погледнете ги видеата...