Saturday, 19 August 2017

Archive: Фељтони Subscribe to Фељтони

Ѕвездата од Кутлеш

Новото СонЅе на слободата на брановите на Радио Свети Николе

На Радио Свети Николе 87,9fm почнаа да се емитуваат три нови емисии, чиј автор и уредник е Никола Ристевски од Институтот за Култура и Уметност...
имагинариумот на доктор сонѕе имагинариум imaginarium

Ново во етерот – Имагинариум на брановите на Радио Свети Николе

Понеделник, среда и сабота – три различни емисии. Македонски книги, македонска музика, македонска работа.
Ѕвездата од Кутлеш

Древното Овче Поле во новото време – Радио Свети Николе

Првата епизода ќе биде емитувана во сабота, на 15 април во 12 часот на брановите на Радио Свети Николе. Древното Овче Поле во новото време...
овче поле

Жетварско оро во Овче Поле (видео)

Волшебна Македонија!
ЖС Овче Поле

Од Свети Никола до Преодски ливади за пет минути – видео од Овчеполскиот автопат

Од Свети Никола до Преодски ливади за пет минути – видео од Овчеполскиот автопат
мартинка баба марта ксантика

Црвено, бело, црвено, бело, црвено, бело – КСАНТИКА

Пролетта е годишно време кога природата се буди и животот се враќа на земјата по студената зима. Во многу древни митови и преданија се...
Игор Атанасоски - Харе

Тодорица во Овче Поле 2017 – репортажа

И оваа година во градот на Свети Никола во Овче Поле традиционално се одбележа празникот Тодорова сабота, кај народот познат како Тодорица....
Todor Alexandrov

Тодор Александров – некрунисаниот Цар на Обединета Македонија

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ Курирот шепотеше: Сега ќе го видите Старио…
Имагинариум

Масленица, Прочка и нивните корени во древноста – Ксантика (видео)

„Македонија мајка на светот“ Телевизија Сонце на гости во Овче Поле www.msu.edu.mk www.nikolaristevski.com
zena traktorist

Да ни се живи и здрави Македонските жени! Убава иницијатива од Свети Николе

На страницата Исток прес беше објавена убава иницијатива на Организацијата на жени од Свети Николе. Истата ја поддржуваме безрезервно...