Monday, 21 August 2017

Archive: Интервјуа Subscribe to Интервјуа

грифон

Ексклузивно интервју со Владо Павлов

Здраво живо г-ине Павлов. Ви благодарам за овозможената прилика за интервју. Во македонската јавност подолго од деценија сте познати...
Lion2

Македонските новинари да го зацврстат јазикот (интервју со Саша Узунов)

Здраво живо г-ине Узунов. Ви благодарам за овозможената прилика за интервју. Колку години живеете во странство и од кога сте новинар? Јас...
dusko aleksovski 3

Ексклузивно интервју со д-р Душко Алексовски

Здраво живо г-ине Алексовски. Ви благодариме за овозможената прилика за интервју. Од кога ја истражувате карпестата уметност, што Ве...
etnocol4

Древното Кратово во новото време (интервју со Стевче Доневски)

Здраво живо г-ине Доневски. Ви благодариме за овозможената прилика за јавна презентација на еден од ретките начини на промовирање на...
Emilija Geleva

Ексклузивно интервју со Емилија Гелева

Здраво живо, г-ѓо Гелева. Ви благодариме за овозможената прилика за интервју. На почеток, за да им е појасно на нашите читатели – со...
aristotel tentov

Ексклузивно интервју со проф. д-р Аристотел Тентов

Здраво живо професоре. Ви благодариме за овозможената прилика за интервју. Што всушност значи здраво живо? Здраво, живо – ова е древен...
IMG_0055

Kултурен континуитет од десет илјади години

Како да не треба да постои таа уметност, како да се работи за некоја болест која треба да се искорени. Но, факт е дека оваа култура не е...
Фотографија од авион - проф. Паоло Дебертолис, Super Brain Research Group 2014

Ексклузивно интервју со професор Домагој Николиќ

Здраво живо г-ине Николиќ. Ви благодариме за овозможената прилика за интервју. За почеток, иако веќе имате кажано во неколкуте ваши...
gis

Тебе лага, мене вистина

Зад не­го се 11 по­ет­ски кни­ги, пет ал­бу­ми со „Ла Ко­ло­ни Вол­вокс“, ал­бум со „Клер­жо“, ал­бум со пес­ни за ма­ке­дон­ски­те...
Проф. д-р Виктор Лилчиќ Адамс

Ексклузивно интервју со проф. д-р Виктор Лилчиќ Адамс

Здраво живо, г-дине Лилчиќ. Ви благодариме за овозможената прилика за интервју. Неодамна се појави ТВ серијал поврзан со Александар...