Tuesday, 21 November 2017

Archive: Избор на уредникот Subscribe to Избор на уредникот

елка славјански

Неколку илјади книги за големата „елка на знаење“ во Свети Николе

Големата новогодишна елка на знаење од Свети Николе По повод Меѓународниот ден на студентите, 17-ти Ноември, од денес Библиотеката на...
g kamen

Мистичниот „Говедар камен“ во Овчеполието – симбол за плодност и бериќет

Говедар камен Ден пред Ѓурѓовден, и оваа година на Говедаровиот Камен во Овче Поле се собраа луѓе од цела Македонија и странство. Македонци,...