Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

Flag-map_of_Macedonia_-_old

Тајната на Олимпија – гробот на Александар

Собранието на Македонците било разочарано и одлучило Олимпија да биде убиена. Била собрани помлади војници, кои не биле од тие на Александар,...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Мистеријата на тунелот од втората светска војна

Во близина на една античка населба, постои тунел каде во втората светска војна се пробивала железничка линија…
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Александар Македонски си е дома во Македонија

Вечната вистина осамнува во Македонија, каде цел свет ќе дојде на поклонение…
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Чија е гробницата кај Бонче?

Во близина на Старо Бонче, Прилепско, се наоѓа гробница од четвртиот век пред нашата ера, за која се претпоставува дека…
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Најексклузивната изјава во историјата на телевизијата

Духот на Александар Македонски се појавил за време на парапсихолошка сеанса и се интересирал за јазикот на денешните Македонци. Не...
ilko tetoviranje

Прислушкуваш, а?

– За што разговаравме? – За комунистите. – За што? – За комунистите! – Аа, Илко, јас да ти кажам нешто – тоа се комунисти… –...
Mizar-Zvezda-na-nadezhta

Мизар – ѕвезда на надежта

Филмот ги обработува почетоците на легендарната македонска група „Мизар“, трнливиот пат во кој од обичен гаражен бенд, Мизар станува...
marching to zion

Марширање кон Сион (видео)

Повеќе од 1800 години, Евреите останале раштркани низ сите народи. Потоа во 1948-та година се случило невозможното. Била основана државата...
zito

Жито за народот!

Жито за народот (1947) Филм од 1947 година , во времетрање од 10 минути. Филмот е снимен во стандард техника, со звук, во црно бела техника Производство:...
Фотографија од хеликоптер - Наќе Батев, Вечер 2014

Професорот Аристотел Тентов за геоглифот во Овче Поле (видео)

“Taква иста форма на канали е откриена и во Амазонија…димензиите на каналите се речиси исти – интензивно се истражуваат од археолози...