Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

Flag-map_of_Macedonia_-_old

Србите за Александар Македонски

Лесандар Велики – Јован И. Деретич  
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Паско Кузман за гробот на Александар Македонски

Погребната кочија на Александар можеби се наоѓа во Македонија. Доколку го пронајдеме гробот, постои шанса да се случи трета светска...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Бакарната книга и Александар Македонски

Каква голема тајна крие во себе мистериозната Бакарна книга,која и навистина постои и која денес се чува во една приватна збирка во...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Гробот на Александар Македонски е во Овче Поле?

На работ на науката – Александар Македонски
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Што крие Канда?

Пред две илјади и кусур години овде живеела цивилизација која што била далеку понапредна од таа на југ. Неколку генерации по смртта...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Дали ова е крунски доказ за гробот на Александар?

Првичните резултати покажуваат дека станува збор за нешто што би можело да биде значајно за Република Македонија…
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Гробот на Александар Македонски е во Узбекистан?

Ги отворија вратите заклучени со катанец на една ниска врата. Во просторијата се распознаваат два гроба. Гробот бил на Искандер, за да...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Гробот на Александар Македонски е во Кочани?

Во древна Атлантида  се верувало дека кварцот се состои од вечен лед. Кристал е грчки збор за лед. На основа на неговата сличност со...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Отварањето на фонтаната и споменик “Воин на коњ”

Во чест на 20 години македонска државност и независност, на 8ми септември 2011та во центарот на Скопје официјално беше отворена големата...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Гробот на Александар Македонски во Хераклеа?

Одам и го барам. Ви кажав дека сум секогаш зад петиците на гробот…