Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

dont panic its organic

Легален медицински канабис наскоро и во Македонија

Министерот за здравство, Никола Тодоров, денеска соопшти дека Mинистерството за здравство, по опсежните јавни дебати ќе поднесе предлог...
legaliziraj

Легализација на канабис за медицинска употреба – кои се придобивките а кои ризиците?

1. Заостанува ли Македонија во искористувањето на здравствениот и економскиот потенцијал од употребата на канабис во медицински цели? 2....
Marijuana-Economy

Автохтониот македонски канабис ги намалува епилептичните напади

Според докторите, канабисот е многу помалку опасен отколку легалните никотин и алкохол. Истите велат дека граѓаните на Македонија говорат...
data measuring points geoglyph

Војнички ровови, гробот на Александар Македонски или нешто многу постаро?

Анализите на античките локалитети мора да бидат детални и комплексни. Многу древни локалитети се сметани за “свети’’ илјадници години,...
V-ideas

Најава од Небесниот Комитет на Подземна Македонија

Небесниот комитет на подземна Македонија го најавува своето прво обраќање пред Македонската јавност. Погледнете го видеото:  
dragon-eye1

Змејот кој го бранел Светиот Град

Некогаш одамна во времето на Пајонските кралеви во реката Брегалница живеел воден змеј, налик на оние кинеските, кој го бранел Светиот...
Capture_002

Улицата на љубовта

…се прашувам – што прават таму? На лето, во недела и преку цела година? Мене ми е овака можеби и најдобро. Таа живее во улицата на...
ALIM3821

Подигнатиот камен во Овче Поле (видео)

Огромниот камен поставен на мал пиедестал во близина на селото Патетино во Овче Поле. Видео ЛОЗА 2015: Претходно – Дигнат Камен, Патетино...
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Васил Иљов за империјата на Александар

Првиот фељтон за Александар Македонски во Република Македонија…
Flag-map_of_Macedonia_-_old

Блаже Ристовски за Александар Македонски

Со појавата на книгата за Александар во 1844та година, на еден јазик кој е разбирлив за сите на Балканот, се засилува развојот на македонската...