Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

hqdefault

Ноќ спроти Свети Василиј

Ноќ спроти Свети Василиј – македонски филм од 2001ва година
Фреска_на_манастирот_Св._Јоаким_Осоговски

Култот на Свети Јован Крстител во Македонија

Култот на Свети Јован Крстител во Македонија – документарен филм
200px-Coat_of_arms_of_the_Macedonian_Orthodox_Church

Автокефалноста на Македонската Православна Црква

Автокефалноста на Македонската Православна Црква
george soros 2

Писмото на Џорџ Сорос до Македонското Собрание

Разбрав дека постои намера сонцето на Александар Велики да се усвои за државен грб. Ако донесете такво решение мислам дека ќе ги изгубите...
manastir prohor pcinski

Српската окупација на манастирот Прохор Пчињски

Четниците на Шешељ го сардисаа „Прохор Пчињски“ На 30 јули1990 год. Владата упати апел до граѓаните, за празникот Илинден, 2 Август, да...
Лесновски_манастир_02

Лесновски манастир

Лесновски манастир — Во село Лесново, Пробиштипско. Црквата е посветена на Светите Архангели Михаил и Гаврил. Според едно од житијата...
View_of_Osogovo_Monastery,_Macedonia

Осоговски манастир

Свети Јоаким Осоговски или Осоговски манастир — манастир на околу 3 км североисточно од Крива Паланка, во прегратките на дабовата шума...
mishe-s-razvigorov

Овчеполскиот кнез Мише Развигоров

Развигоров бил учител и војвода во штипската околија кој уживал голема популарност кај народот поради неговите активности за подобрување...
a name is a name macedonia

Macedonia – a Name is a Name

A cross between a documentary and a feature film, A Name is a Name is a classic ‘road film’ made largely on the proverbial and literal road in the Republic of Macedonia. At its heart, the film is about the Macedonian people and what it means...
strain hunters alexander the great troops

Ганџата од Фалангата на Александар Македонски

Овие луѓе веројатно се директни потомци на трупите на Александар Македонски, останати во овие региони уште од времето кога Фалангата...