Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

bylazora aerial

Градиштето до селото Кнежје (видео од дрон)

Археолошки локалитет Бела Зора (видео од дрон) Древниот град Бела Зора во Овче Поле Погледнете го и видеото снимено од авион (клик)
raskazi8

Нова Македонија во Овче Поле

Кралски луксуз од антиката во Светиниколско
VistinskaljubovKanal5

Летањето змеј е како љубовта…

-Ми се допаѓа. Само, не знам што повеќе ми се допаѓа – дали змејот, или оној што го лета. Ете, тоа не знам. -Не те разбирам. -Летањето змеј...
magical mistery cure dno e nlo

Magical Mistery Cure (документарен филм за ДНО е НЛО)

Првиот музички документарен филм во Македонија – Magical Mistery Cure – документарен филм за Друштвото со Неограничена Одговорност / Д.Н.О.   Сценарио...
баба ванѓа

Баба Ванѓа: Сите приказни пред да станат приказни биле вистина

Последниот Македонски пророк – Баба Ванѓа
affiche-du-film-francais-forces-occultes

Окултни сили (Forces occultes, Occult forces) – филм од 1943та година

Овој филм го раскажува делот од животот на еден млад војник кој станува член на братството на Слободните Масони. Со време научува дека...
rusalii gevgelija

Гевгелиски Русалии (1948ма година)

Извадок од документарниот филм “Пред Октомвриските Фестивали“ снимен во 1948 година од Вардар Филм
hqdefault

Русалии од околината на Петрич (1958ма година)

Извадок од документарецот “Песни и танци крај Места“ изработен во 1958 година, во изведба на Ансамблот за народни песни и танци „Јане...
русалии турново 1932

Историја на Русалиите од село Секирник, Струмичко

Историја на Русалиите од село Секирник, Струмичко
hqdefault

Македонски Русалии (1955та година)

Инсерти од документарниот филм Ритам и Звук од Вардар Филм Ритам и звук на ЛОЗА (клик)