Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

Kokino

Опсерваторијата на Кокино (Древни Вонземјани – видео)

Кокино (Татиќев камен) во емисијата Древни Вонземјани: Повеќе за Кокино на ЛОЗА  
Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Graham Hancock – Magicians of the gods / Geoglyph in Republic of Macedonia

Graham Hancock – Magicians of the gods, Dating with stars – page 198 Super Brain Research Group – archeoacoustic research at the geoglyph in Republic of Macedonia: Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia)...
motoklub sveti nikole

Како помина третиот мото собир во Свети Николе (видео)

Цела седмица по третиот мото собир во Свети Николе, во ова мало градче сеуште се зборува за настанот кој беспрекорно го организираше...
трет мото собир свети николе

Еден куп мотори и многу народ во Овче Поле (видео од дрон)

Во саботата, на 04 јуни во Свети Николе се одржа третиот по ред мото собир. Членовите на Мото клубот Свети Николе домаќински го организираа...
simbol-5-720x340

Талкања или прикаски за небиднината

Талкања или прикаски за небиднината – краток филм со Александар Станкоски, Никола Гелевски, Владо Манчевски и Игор Тошевски.
Преродба

Лозарите и Македонската Револуција

Како започнала македонската борба за ослободување од османлиска власт? Кои биле првите млади студенти кои што почнале тајно да се организираат...
4

Археолошки локалитет Билазора (видео од дрон)

Археолошки локалитет Билазора, општина Свети Николе Видеото е снимено од Дуле Јанев (Фото Кис) со Phantom 3 дрон.
Фотографија од дрон - Фото Кис Свети Николе, 2016

Волшебна Македонија (од змејска перспектива)

Како на Небото, така и на Земјата. Како Внатре, така и Надвор.
РаскажиНиЗаМакедонија

Раскажи ни за Овче Поле и Ѓуриште

#РаскажиНиЗаМакедонија – ЃУРИШТЕ читајте – Отворен прозорец кон Овче Поле
dze

Што има под геоглифот? Можеби има змеј кој ни го чува бериќетот…

Доколку како генерација имаме можност да доживееме науката да го истражи она што го имаме под нашето тло, ќе посведочиме на радикални...