Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

na svetov ubavina

Горан Трајкоски – На светов убавина (концерт)

На Светов Убавина. Концерт на Горан Трајкоски на МНТ Фест, 19 април, 2016 17 песни од театарски претстави во периодот од 2003 до 2013 01-Како смртта...
%d1%98%d0%b0%d0%b4

Јад – македонски филм од 1975

„Јад“ е македонски филм од 1975 година режиран и напишан од македонскиот режисер Кирил Ценевски. Крај на XI-от век. Охрид, Византија. Силен...
zhito

Жетварската традиција во Овче Поле

Македонската жетварска традиција во Овче Поле – документација и песни
IMG_0059

Мистичниот анархизам на групата ЗЕРО

ЗЕРО ГРУПА “ЗЕРО” Групата „0“-Зеро, во 80-тите години на 20 век претставуваше парадигма за вонинституционално генерациско дејствување...
sri-charshy

ЗЕРО – Шри Чарши / Sri Charshy – ZERO

The video is by the informal art group Zero, which at one point of its virtual career got an opportunity to represent our holy country in front of the noble world art viewers gathered at the centennial traditional art exhibition in the old city...
samit na shamanite

Самит на шаманите (филм)

“Самит на Шаманите” е вториот филм на уметникот Александар Станковски. Тој, слично како и во “Маклабас”, ја користи фантазијата,...
izvidnik

ИЗВИДНИК – филм за Овчеполските извидници

ИЗВИДНИК – филм инспириран од работата на Извидничкиот Одред Гоце Делчев од Свети Николе   претходно – Првата извидничка акција...
data measuring points geoglyph

Што крие огромниот геоглиф во Овче Поле?

Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia) – Preliminary results Archaeoacoustic analysis of Kanda Hill in Macedonia – Study of the peculiar EM phenomena and audio frequency vibrations Каква порака пренесува...
saksa gg tv dota

Мартин Saksa Саздов – Шампионот од Овче Поле (видео)

GGTV.mk: Легендата на интернационалниот е-спорт! Нашиот и единствен вицешампион на The International 6. Одвои 10 минути од неговото драгоцено време...
bregalnica

Со грижа до бериќет – сливот на реката Брегалница

Тоа што го прави сливот на реката Брегалница толку посебно место, е нејзината биолошка разновидност. Погледнете го видеото за да дознаете...