Monday, 19 October 3276

Archive: Видео Subscribe to Видео

диво месо

Диво месо – Драмски театар Скопје, 1979 година

Горан Стефановски – Диво месо Драмски театар Скопје, 1979 година
Цвет, лист, стебло, чашка и плод на афион

Македонските афионови полиња на видео од 1950 година

Македонските полиња со мак на видео од 1950 година. Афион – мак
digital chaos champs

Мартин Саздов Saksa – Шампионот од Овче Поле (видео)

Шампионот од градот на Свети Никола Мартин ,,Saksa” Саздов со одличен почеток на годината, прво место на ESL One Genting турнирот во Малезија. Saksa...
makedonski-front

Македонскиот фронт во првата светска војна

Македонскиот фронт (познат и како Солунски фронт или Јужен) е фронт на територијата на Македонија, на која што се водат вооружени судири...
bla-bla-nikola-ristevski-imaginarium-dze

ИМАГИНАРИУМ – Вју со Никола Ристевски @ БлаБлаТВ (видео)

  www.blablatv.mk www.nikolaristevski.com
kliment ohridski makedonski film

Климент Охридски – македонски филм од 1986та

Македонски филм во два дела од 1986та година за животот и делото на Климент Охридски.
ja-sakam-makedonija

„Ја сакам Македонија“ во Овче Поле (видео)

Почитувани читатели, на Тв Сител до сега беа емитувани неколку прилози за градот на Свети Никола во Овче Поле. Погледнете ги видеата...
Можеш и да појдеш со нас.  Ќе те викаме Ѕумбарка, рече Mus Rattus. Ѕ - убава старословенска буква. Сега спиј, оти ако те ѕвекнам по тиквата, ѕрцки ќе ти излезат!

На буквата Ѕ – Ѕе!

Бушава Азбука – Ѕ Ѕе 🙂  
dze

Тајните на Овчеполскиот геоглиф (видео)

Изминатиот викенд во Кино Култура во Скопје се одржа петтиот по ред Body, Mind and Spirit Festival. Оваа година беше поканет и Никола Ристевски од...
edinstvo-83

Воената вежба Единство ’83 во Свети Николе

Во 1983тата година во Свети Николе се одржала воено тактичката вежба Единство. Три дена луѓето не смееле да излезат од своите домови… Здружено...