Monday, 23 October 2017

Archive: Видео Subscribe to Видео

tito nasa

Југословенскиот таен вселенски центар

Тито го изградил најголемиот таен подземен вселенски центар во Европа во воената база Жељава, под конспиративното име „Објект 505“. Таа...
holograms for freedom

Холограми за Слобода (видео)

Активисти на граѓанското движење Холограми за Слобода го одржаа првиот протест на холограми во Мадрид, минатиот петок. Холограмскиот...
ron paul

Што се случува под скопското Кале?

Парите од американските даноци се користат за обоени квази револуции ширум светот. Случувањата во Македонија во емисијата на Рон Пол...
greece finance minister pit bull john oliver hbo

“Должни како Грција” (видео)

Како што веќе сите знаеме, Европа нема избор во справување со банкротот на нашиот јужен сосед, па мора да ги толерира грчките обиди за...
muzej-na-grad-skopje

Што има пред Музејот на град Скопје?

Секојдневно голем број на луѓе поминуваат пред Музејот на град Скопје. Сите ги забележуваме огромните камени блокови, столбови, споменици,...
arh-op-2

Корените на македонската архитектура

Колку знаеме за нашите корени? Дали исчезнувањето на животот во македонските села најавува повторно враќање во родните огништа? Куќата...
fiat lux

Голема Ложа на Македонија

Краток документарен филм за слободното ѕидарство во Република Македонија.
KRATER

Исчезнатото и оттуѓено културно богатство на Македонија

Колкав број на македонски артефакти ги красат витрините на европските и светските музеи? Дали некогаш ќе дочекаме барем дел од истите...
Можеш и да појдеш со нас.  Ќе те викаме Ѕумбарка, рече Mus Rattus. Ѕ - убава старословенска буква. Сега спиј, оти ако те ѕвекнам по тиквата, ѕрцки ќе ти излезат!

На буквата, на буквата Ѕ. Ѕе!

Ѕ (глаголица: ) — десеттата буква во македонската азбука; меѓутоа оваа буква е многу постара и се наоѓала во старословенското писмо,...
IMG_0026

Кирил Прличев – револуционер, Илинденец, масон

Припадноста во братството на слободните ѕидари на Кирил Прличев, син на легендарниот Григор Прличев, член на тајниот револуционерен...