Monday, 19 October 8359

Author Archives: Дамјан Овчеполски

Ѕвездата од Кутлеш

Светата Македонска земја и злобната политика

За миг ќе си речев: „Народ, народ бира, народ зима, тоа е…“, ама се сепнав при помислата за помирување со постоечката состојба. Споредувајќи...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонската борба за слобода и човечки правдини

Почитувани читатели, од март 2012та година до денес, на ЛОЗА можевте да прочитате многу информации, извадоци од книги, новинарски статии,...
МПЗ Андон Лазов Јанев ЌОСЕТО

Ќосето: и брат ми не го жалев! (интервју со Горан Ангелов)

Ќосето: и брат ми не го жалев! (интервју со Горан Ангелов) Здраво живо Горан. Благодарам за овозможената прилика за интервју. Се надевам...
Ѕвездата од Кутлеш

Ќе гледаме како нè продаваат и предаваат или ќе ја ослободиме Македонија?

Со кое право се нарекуваме Македонци? Не ги вадете кубурите веднаш, прочитајте го текстов. Дали тоа што во 1991 година без насилство и крв...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонија не е нивна – наша си е!

Здраво живо, Македонки и Македонци! Да ни е жива и здрава Македонија. Ќе си седиме ли на страна и ќе фаќаме сеир, па после друг ќе ни е крив,...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонија на Македонците и точка.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ од Небесниот комитет на подземна Македонија „Туку, сакаме да кажеме, кога некое нимно копиле ке земе некоа...
oficijalnite-posteri-za-filmot-do-balchak-100494

До балчак (цел филм)

До балчак – To the hilt
ЖС Овче Поле

Овчеполска платформа за живот во Овче Поле (нацрт верзија)

Овчеполска платформа за живот во Овче Поле (нацрт верзија) Детална проверка на водата за пиење во населените места. Мерење на зрачењето...
loza mk

ЛОЗА 2017: Нека се трупа к’смет и бериќет!

И ден денес во Овче Поле, а и низ цела Македонија и пошироко, се празнува празникот посветен на светецот Трифун, според едниот календар...
DSC_8655

Интервју со Мартина Димоска

Здраво живо Мартина. Благодарам за третото интервју за ЛОЗА. Задоволство ни е да ти поставуваме прашања и сметаме дека твојата досегашна...