Tuesday, 19 September 2017

Author Archives: Дедо Варадин

lazarov

Кире Лазаров ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Кире Лазаров, Шампионот од Овче Поле ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА! Искрено, загрижен сум со случувањата последно време во нашата Македонија.Чувствувам...
Ѕвездата од Кутлеш

И НИЕ СМЕ ДЕЦА НА МАКЕДОНИЈА

„Не толкувањата и појаснувањата, туку решителноста и одговорноста на една нација се одговор на националните трагедии.“ Анте Поповски ДА...
Todor Alexandrov

Тодор Александров – некрунисаниот Цар на Обединета Македонија

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ Курирот шепотеше: Сега ќе го видите Старио…
Имагинариум

Масленица, Прочка и нивните корени во древноста – Ксантика (видео)

„Македонија мајка на светот“ Телевизија Сонце на гости во Овче Поле www.msu.edu.mk www.nikolaristevski.com
zena traktorist

Да ни се живи и здрави Македонските жени! Убава иницијатива од Свети Николе

На страницата Исток прес беше објавена убава иницијатива на Организацијата на жени од Свети Николе. Истата ја поддржуваме безрезервно...
Ѕвездата од Кутлеш

Македонската платформа си е МАКЕДОНИЈА

Кога, како и кој дозволи? Зошто се дозволи да се стигне до ова дереџе? Буквално – дереџе, едвај поднослива состојба. Па, нели независна,...
Ѕвездата од Кутлеш

ЛОЗА: со закон да се заштитат Македонските бранители!

Почитувани, следејќи ја политичката криза во државата, проценивме дека е дојдено времето кога јавно треба да го изнесеме нашиот предлог....
animals orwel

Болеста на старата курва политика и двата столба на лагата

„Народот да не седел дома пред телевизор и да чекал дека некој друг ќе му ја заврши работата…“ Аман! Голем дел од народот, сакал нејќел,...
kanda

Геоглифот во Канда, Овче Поле – фотографија од дрон, октомври 2016

Macedonian Geoglyph Македонски Геоглиф  
масленица

Масленица – руска Прочка во Свети Никола (фото & видео)

Денес во Свети Николa се одржа Масленица, празнување на руска Прочка. Настанот беше организиран на градскиот плоштад, а е во организација...