Tuesday, 19 September 2017

Author Archives: Дедо Варадин

Mizar-Zvezda-na-nadezhta

Мизар – Градот е нем

ГРАДОТ Е НЕМ НА МОИТЕ ПОВИЦИ!
Падот на Византија - Почеток и крај

Падот на Византија – Сепак истата состојба

  И ПАК ИСТАТА СОСТОЈБА! Падот на Византија на ЛОЗА Падот на Византија – од другата страна
Ѕвездата од Кутлеш

Гробот на Александар Македонски е во Република Македонија?

На страницата New Age News – News of the New Age се појави текст на англиски јазик, потпишан од Demian of Makedon, насловен како The tomb of Alexander the Great is in Republic...
ИМАГИНАРИУМ Слобода или смрт

Имагинариумот на Доктор СонЅе (видео)

Ништо не е невозможно за оној кој ќе се обиде… Имагинариум – Имагинариумот на Доктор СонЅе @ ЛОЗА
Ѕвездата од Кутлеш

Поздрав од Младата Македонска Книжовна Дружина

Здраво живо, почитувани читатели. Ви благодариме за вниманието. Доколку обрнеме внимание на гласноговорниците од двата столба на лагата,...
Miche_Dame_Efrem_Babata

Не иди Мише у Штипско, Штипско е лошо станало!

Излезал Мише војвода От таја славна планина, Со таја верна дружина. Навалил Мише Кочанско Кочанско село Пресека. Там е извикал Милана, Милана...
saf5

Што смислија? Квази демократија прифатија, скопска ситуација – бурлески!

Затишје пред бура.  

СТР2 – Партиотизам

Правилата се бутнати, не утнати! А ако системот е цигли – се пукнати!  
ЖС Овче Поле

Од Свети Никола до Преодски ливади за пет минути – видео од Овчеполскиот автопат

Од Свети Никола до Преодски ливади за пет минути – видео од Овчеполскиот автопат
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Овчеполските „воени ровови од почетокот на 20от век“ (видео)

Фотографија од дрон – Фото Кис Свети Николе, 2016